לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - פסיכולוגיה - שיקום הנפש
 

מומחי KOL בתחום פסיכולוגיה ותרפיה >> פסיכולוגיה - שיקום הנפש :
גב' קרן אריאס, מר עופר בן-חורין, מר עוזי דורנאי, מר איזי מאימן, גב' רוני מוסקוביץ'', גב' שלומית שור

פנה לעסק / מומחה בפסיכולוגיה - שיקום הנפש

פסיכולוגיה ותרפיה >> פסיכולוגיה - שיקום הנפש

שלום,אני סטודנטית.מחפשת חומר לעבודה

שלום,אני סטודנטית.מחפשת חומר לעבודה בנושא "יכולת עזרה לאחר בזמן התמודדות עם משבר אישי". קיבלתי קישור מכם אל 2 מאמרים בתחום. במסגרת קריאת המאמרים ניתקלתי במספר מושגים שלא הכרתי. אשמח לפירושם והסברם:
"תסמונת מקצועות הסיוע" (מלן, 1979).
הגישה האינטר-סוביקטיבית, relational theory one/two person psychology.
בנוסף אשמח לקישור למאמרים או מחקרים בנושא: "המטפל במשבר","המטפל הבלתי שלם","חיי המטפל", "התקיימות המטפל" (מושגים אלו לקוחים מתוך ספר שלצערי לא תורגם לעברית בשם : the therapist as a person: life crises,life choices,life experienes and their effects on treatment" / barbara gerson
(שיחות,יא'',1996).

"תסמונת מקצועות הסיוע" עוסקת בנטייה של אנשים לבחור במקצוע טיפולי בשל רצון שלהם לעסוק בעולם הפנימי שלהם או ''''לטפל'''' בעצמם. עוד על הנושא ועל הנטיה של אנשים במקצועות טיפוליים להיות חשופים לדכאון, התמכרות ושחיקה תוכלי לקרוא במאמר
Richard Tillet (2003).The patient within: psychopathology in the helping professions. Advances in Psychiatric Treatment, 9, 272 - 279

במידה ואת סטודנטית באוניברסיטה, יתכן ויש לך גישה חופשית למאמר דרך הקישור:
http://apt.rcpsych.org/cgi/content/full/9/4/272

הכוונה ב- relational theory היא לגישה שניסתה לבחר בין תיאורית יחסי-אובייקט (object relational theory) לפסיכואנליזה בין-אישית (interpersonal psychoanalysis). גישה זו טוענת שיש לבחון את אישיותו של אדם ואופן התנהלותו בעולם על פי בחינת דפוסי יחסיו עם אחרים ועל פי ההפנמות של יחסיו עם דמויות משמעותיות בחייו (דוגמת הוריו). עוד על גישה זו תוכלי לקרוא ב:
http://www.ufaqs.com/wiki/en/re/Relational%20psychoanalysis.htm

הגישה האינטר-סובייקטיבית היא גישה חדשה יחסית הקרובה לתיאורית ה relational theory. על פי גישה זו, יש לבחון את הקשרים והאינטראקציות שבין החוויות הסובייקטיביות של אנשים שונים ובכלל זה של המטפל והמטופל. כך, בגישה זו שמים הרבה יותר דגש על חווייתו האישית של המטפל וההשלכות שיש לתפיסת המטופל את המטפל על הטיפול. גישה זו שמה את הדגש על ''''פסיכולוגיה של שניים'''' המטפל והמטופל במקום על פסיכולוגיה שעוסקת רק במטופל (פסיכולוגיה של אחד).

להלן הפניות לשלושה מאמרים מהשנים האחרונות שעוסקים בנושאים שבהם את מתעניינת. תוכלי דרך הביבליוגרפיה שלהם למצוא מאמרים נוספים בתחום:

Dearing, R.L., Maddux, J.E., Tangney, J.P. (2005). Predictors of Psychological Help Seeking in Clinical and Counseling Psychology Graduate Students. Professional Psychology - Research & Practice. 36(3):323-329.

Norcross, J.C. (2005). The Psychotherapist''''s Own Psychotherapy: Educating and Developing Psychologists. American Psychologist. 60 (8): 840 – 850.

Gilroy, P.J., Carroll, L., Murra, J. (2002). A Preliminary Survey of Counseling Psychologists'''' Personal Experiences With Depression and Treatment. Professional Psychology - Research & Practice. 33(4):402-407.

אם יש לך גישה למאגרי מידע מטעם מוסד הלימודים שלך, תוכלי למצוא את חלקם במאגר שנקרא PsycArticles או תקצירים במאגר PsycInfo.

בנוסף, אולי כדאי לך גם לבדוק את האתר ''''פסיכולוגיה עברית''''
www.hebpsy.net.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' קרן אריאס

[16607]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום, אני סטודנטית שנה

שלום, אני סטודנטית שנה א' לעבודה סוציאלית.
מחפשת חומר/מאמרים ומחקרים לעבודה בנושא "מי מטפל במטפל?" או "יכולת מתן טיפול לאחר בזמן התמודדות עם משבר אישי".
אשמח לכל קישור לנושא, מאמרים, מחקרים וכו'.
תודה.

להלן קישורים לשני מאמרים. הראשון הוא מאמרו של ד"ר דני שראל - מאמר העוסק בהדרכת הפסיכולוגים והמטפלים. דן בעיקר בפסיכותרפיה ועוסק בקשיים הרגשיים המתעוררים אצל המטפלים.

המאמר השני של יוסי טריאסט דן במפגש שבין המטופל למטפל, בין ה"עצמי" של המטופל לבין התפקיד של המטפל.

מאמרו של ד"ר שראל.

מאמרו של יוסי טריאסט.

התשובה ניתנה על ידי רעות שפיגלמן מצוות מידעני KOL

[15960]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

עברתי סיפור קשה: הייתי

עברתי סיפור קשה: הייתי בקשר עם בחור והתאהבנו אך בסוף נפרדנו בגלל שטויות. הדבר השפיע עליי לרעה - אני לא מצליחה לעבוד או לנהל אורח חיים רגיל כמו בעבר! אני בדיכאון. איך אני יכולה לצאת מזה? איך אני יכולה לשכוח את כל מה שעבר עליי?

רצ"ב קישורים למידע בנושא:

איך מתגברים על פרידה

דכאון לאחר פרידה

פורום ייעוץ פסיכולוגי

התשובה ניתנה על ידי טלי ברגרפרוינד מצוות מידעני KOL

[14934]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום
ברצוני לדעת למי צריך

שלום
ברצוני לדעת למי צריך לפנות על מנת לטפל בבעייה של אובססיות כפייתית בסדר וניקיון
אם אפשר להפנות אותי לטיפול בירושלים בלבד
תודה

לקרן שלום רב:
תודה שפנית ל KOL
אנו מתנצלים על העיכוב במתן התשובה.

אנו מצרפים מספר קשורים בנושא אובססיה כפיתית.
לגבי טיפול, תוכלי לפנות לקופה שבה את מבוטחת ולבקש יעוץ ויוכלו להפנות אותך לרופאים המתאימים.

בברכה,
מריאנה גרינבלט
צוות קול

התנהגות כפייתית

כתבה מה-BBC
Gene for obsessive behaviour

פורומים וקהילות בנושאי פסיכולוגיה , פסיכיאטרייה ובריאות הנפש

כפייתיות

התשובה ניתנה על ידי מריאנה גרינבלט מצוות מידעני KOL

[14624]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום רב,
אחי בן ה35

שלום רב,
אחי בן ה35 חלה במחלת הרדיפה לפני כשנתיים. הוא חזר מהודו לאחר שלקח סמים קשים לארץ במצב נפשי קשה. הוא אושפז במחלקה הפסיכיאטרית באסף הרופא לחודר ימים. מצבו השתפר על ידי לקיחת תרופות. אחי הפסיק עם התרופות לפני כחצי שנה. לאחרונה מצבו מאד התדרדר ומחשבות הרדיפה והכאבים חזרו. הוא לא מאמין שהוא חולה, אלא שאנשים ומוסדות גורמים לו למחשבות ומתנכלים אליו. הוא גר בבית הורי בישראל ולמורת רוחו שוב לוקח תרופות. שאלתי היא האם יש בארץ קבוצת תמיכה באיזור המרכז לחולי מחלת הרדיפה. אני מאמינה שיהיה לו קל יותר לקבל את מחלתו והטיפול הכרוך אם יכיר וידבר עם אנשים אחרים החולים ובכל זאת מתפקדים בחברה. משפחתי ואני מאד נואשים ומפחדים שאחי יתאבד. לאחרונה הוא מדבר הרבה על כך שהוא רוצה למות מאשר לחיות בצורה זאת.

תודה רבה עבור ההקשבה והתשובה.
עידית מוס
אוהיו
ארצות הברית

עידית שלום,

המידע שלהלן אינו מיועד לשימוש כתחליף לייעוץ רפואי מקצועי!!
עליך לבקש תמיד את עצתו של רופא מוסמך.

באתר של "בנפשנו" מוקד לנפגעי נפש ומשפחותיהם, תוכלי לפנות למוקד בימים א',ב' ו-ד' 11:00-14:00, בטלפון 02-6722554, 02-6720157/8 שלוחה 131.

באתר של קופת חולים כללית – מרכז לבריאות הנפש גהה, תוכלי למצוא מס' חטיבות למבוגרים:
חטיבה א' (סגורה) – "המחלקת חרטה על דגלה גישה כוללנית לחולה תוך שימוש בידע ובמיומנויות עכשויות, שילוב בינמקצועי ואמינות מקצועית. המחלקה מאמינה שאין הפרדה אמיתית בין גוף לנפש, לכן יש מקום להעמיק בבריאות החולה במכלול ההיבטים וכן ב- Well being הכללי שלו. לכל אחד מחברי הצוות תפקיד משלים בטיפול החולה. המחלקה מוגדרת כמחלקה ''''סגורה''''. המשמעות היא שחולים הזקוקים לפיקוח יותר הדוק ולמסגרת מארגנת יאושפזו במחלקתנו. כאשר מצבם של החולים משתפר אזי תנאי המחלקה, עבורם, הופכים לפתוחים, קרי הם נהנים מחופשות, מיכולת לינה בבית וכו'."
טל': 03-9258210 אילנית ששון

מחלקה ב' (פתוחה) - מטרת המחלקה הנה לאפשר את שילובו של החולה הפסיכיאטרי בקהילה תוך כדי שיפור הכשר הגופני הנפשי החברתי והמקצועי. כל חולה עובר הערכה נפשית ותפקודית על ידי צוות רב מקצועי. מגוון הטיפולים כולל התערבויות תרופתיות פסיכותרפויתים טיפולים משפחתיים ושיקום מקצועי.
כל חולה עובר הערכה רב מקצועית עם תחילת האשפוז במטרה להעריך את מצבו עם השחרור. מגוון הטיפולים כולל פסיכותרפיה, טיפולים קבוצתיים ומשפחתיים. מחלקה ב'' הנה מחלקת מבוגרים פתוחה אקטיבית אשר כוללת 33 מיטות. החולים המאושפזים מאושפזים מרצונם והם חופשיים לעזוב את המחלקה לפי רצונם. בנוסף חולים נמצאים במסגרת יום בלבד. רוב אוכלוסיית המאושפזים הנם צעירים כאשר המטרה הנה לשפר את בריאותם הנפשית ואת כשריהם החברתיים המקצועיים של החולים תוך כדי שילובם בקהילה. החולים מקבלים טיפול כוללני גופני נפשי ושיקומי מהצוות הרב המקצועי של המחלקה. המחלקה עוסקת בחינוך סטודנטים לרפואה סטודנטים לסיעוד וסטודנטים לריפוי בעיסוק.
טל': 03-9258220 רונית לוטן

מחלקה ג' (סגורה) - המחלקה מוגדרת כמחלקה ''''סגורה''''. החולים מתקבלים לרוב במצב חריף בו יש צורך בהשגחה יותר צמודה. הטיפול מתבסס על מתן תרופות, הסבר לחולה ולמשפחתו על אופי המחלה והתכנית הטיפולית, התערבות משפחתית, פסיכותרפיה תמיכתית ותכנית שיקומית. תוך התקדמות הטיפול החולים יוצאים לחופשות או מועברים להמשך טיפול במחלקה הפתוחה. לכל מטופל יש מטפל המרכז את הטיפול (Case manager) בשילוב עם שאר הצוות הרב-מקצועי.
טל': 03-9258230 ריקי בר


מחלקה ח' אשפוז יום(פתוחה) - מחלקת אשפוז יום קולטת מטופלים מהקהילה במטרה להעניק להם טיפול אינטנסיבי יומי, ללא מסגרת אשפוזית מלאה. המחלקה שמה לה למטרה לטפל באופן מיטבי תוך כדי שמירת מקומו של המטופל בקהילה ובמשפחה. המחלקה מאמצת גישות טיפול שונות על פי צרכיו הייחודיים של כל מטופל. מושם דגש על התייחסות כוללנית למטופל ולצרכיו וזאת תוך כדי שימוש בידע עדכני, כלי אבחון שונים, עבודת צוות רב מקצועי, מתן כבוד למטופל וביסוס יחסי אמון בין המטופל לצוות.
המחלקה מיועדת למבוגרים בגילאי 18-70, המסוגלים להגיע מדי יום, למסגרת טיפולית. אין הגבלה המתייחסת לאזור המגורים או קופת החולים אליה המטופל משתייך.
טל': 03-9258220 רונית לוטן"

בנוסף יש פורום של קבוצות תמיכה באתר של הייד פארק.

שיהיה בהצלחה!

"בנפשנו" מוקד לנפגעי נפש ומשפחותיהם – סכיזופרניה

קופת חולים כללית – מרכז לבריאות הנפש גהה – חטיבת מבוגרים

הייד פארק – פורומים – קבוצות תמיכה – סכיזופרניה

התשובה ניתנה על ידי רחל דרוסקין מצוות מידעני KOL

[12760]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

הייתי רוצה לדעת יותר

הייתי רוצה לדעת יותר על מאניה דיפרסיה, על השכיחות שלה, באיזה גילאים בדרך כלל היא פורצת. איך מזהים אותה - מהם הסימפטומים? ואיך מבדילים בין מאניה דיפרסיה לחילופים טבעיים במצבי הרוח.
אודה לכם על תשובתכם

חני שלום,

המידע שלהלן אינו מיועד לשימוש כתחליף לייעוץ רפואי מקצועי!!
עליך לבקש תמיד את עצתו של הרופא שלך או רופא מוסמך אחר.

באתר של MayoClinic, תוכלי למצוא כי:
Overview:
"From high to low. From euphoria to depression. From recklessness to listlessness. These are the extremes associated with bipolar disorder, which can be a serious and disabling mental illness. The condition is also known as manic-depression or manic-depressive illness — from manias on the one extreme to depression on the other. Bipolar disorder affects more than 2 million American adults, or about 1 percent of the population age 18 and older. It often begins in adolescence or early adulthood and may persist throughout life.
Its causes are elusive, and there''s no cure. The flares of bipolar disorder may last for weeks or months, causing great disturbances in the lives of those affected, their friends and their families. Left untreated, the condition usually worsens. But it can be managed with medications and other therapies."

Signs and Symptoms:
"Bipolar disorder is characterized by an alternating pattern of emotional highs (mania) and lows (depression). The intensity of the signs and symptoms varies. Bipolar disorder can range from a mild condition to a severe condition.
For many people, signs and symptoms in the manic phase may include:
• Feelings of euphoria, extreme optimism and inflated self-esteem
• Rapid speech, racing thoughts, agitation and increased physical activity
• Poor judgment
• Recklessness or taking chances not normally taken
• Difficulty sleeping
• Tendency to be easily distracted
• Inability to concentrate
• Extreme irritability
In the depression phase, signs and symptoms include:
• Persistent feelings of sadness, anxiety, guilt or hopelessness
• Disturbances in sleep and appetite
• Fatigue and loss of interest in daily activities
• Difficulty in concentrating
• Recurring thoughts of suicide"

Causes:
"Doctors and researchers don''t know exactly what causes bipolar disorder. But a variety of biologic, genetic and environmental factors seem to be involved in causing and triggering episodes of this illness.
Evidence indicates that differences in the chemical messengers between nerve cells in the brain (neurotransmitters) occur in people who have bipolar disorder. In many cases people with bipolar disorder may have a genetic disposition for the disorder. The abnormality may be in genes that regulate neurotransmitters.
Factors that may contribute to or trigger episodes of bipolar disorder include drug abuse and stressful or psychologically traumatic events."

Risk Factors:
"Bipolar disorder tends to run in families. A family history appears to exist in about 60 percent of cases of bipolar disorder. Researchers are attempting to identify genes that may make people susceptible to bipolar disorder."

בנוסף תוכלי למצוא עוד באתר על When to seek medical help, Screening and diagnosis, Complication, Treatment, Self care ו- Coping skills.

באתר של FamilyDoctor, תוכלי למצוא קצר לפי שאלות:
? What is bipolar disorder
What are some of the signs of bipolar disorder?
How is bipolar disorder treated?
What can I do to help myself get better?
Where can I get more information about bipolar disorder?

באתר של NAMI, תוכלי למצוא מהם הסימפטומים של מאניה, מהם הסימפטומים של דיפרסיה, מהו המונח המשלב את שניהם ועוד.

ראי קישורים מצורפים.

שיהיה בהצלחה!

MayoClinic – Mania Dipressive Illness – Bipolar Disorder

FamilyDoctor – Bipolar Disorder

NAMI – The Nation''s voice on Mental Illness – Bipolar Disorder

ManicCare - המרכז הישראלי לאיבחון וטיפול במאניה דיפרסיה ודיכאון - הפרעה דו-קוטבית

Bipolar Genetics Collaboration

התשובה ניתנה על ידי רחל דרוסקין מצוות מידעני KOL

[12370]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

שלום

אני בחורה בת 37

שלום

אני בחורה בת 37 אקדמאית רווקה. כיום לומדת הוראה. בעייתי היא השקפת עולמי על החיים. אני רואה את החיים כזירת מאבק אחת גדולה וכתוצאה מכך, אני מרגישה עייפות רבה מהחיים. לעיתים קרובות עולות בי מחשבות אובדניות. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי שלא עוזר לי. בנוסף, עלותו אינה מאפשרת לי "לקחת" יותר פגישות. אינני עובדת כיום וחיה עם הוריי, שמשתדלים לדאוג לי ככל שביכולתם. קצבת הנכות קוצצה במסגרת הקיצוצים האחרונים. כל זה גורם לי לתסכולים רבים, הרי הוריי מבוגרים ואינם צריכים לדאוג לי.



להלן סיפורי:
נולדתי עם מחלת עור גנטית קשה. סיימתי את לימודיי בבית ספר חקלאי, ומייד לאחר מכן הלכתי לעבוד במפעלי ייצור, כיוון שלא הצלחתי למצוא עבודה כמזכירה. בלשכת התעסוקה נאמר לי בבוטות ,בגיל 20 ,שאין לי מה לחפש בתחום המשרדי. ציטוט מדברי מנהל לשכת התעסוקה ,שזכור לי עד היום כאתמול: "מי יעסיק אותך כפקידה עם הידיים האלה?"
למרות זאת, לאחר סיום קורס מזכירות רפואית לפני כ 10 שנים, התקבלתי לעבודת מזכירות לתקופה קצרה של 3 חודשים, אך פוטרתי לפני סיום תקופת העבודה באמתלה שמראה ידיי אינו מתאים לעבודה עם קהל (הסיבה נאמרה לי לתדהמתי,על ידי המעסיק במפורש). המשכתי לחפש עבודה בתחום עם התעודה שניתנה לי, אך לא מצאתי. חזרתי לעבוד במפעלי יצור, מחוסר ברירה.
לפני כ 8 שנים חליתי בנוסף למחלת העור, במחלת פרקים שעיוותה את היידים ומגבילה את תפקוד הידיים כיום.
פניתי ללימודים אקדמאים, סיימתי אותם בהצלחה, וכיום אני לומדת כאמור, הוראה לילדי בית ספר יסודי.

בתחום הזוגי, בעייתי השנייה (או השלישית) נחלתי גם כישלון חרוץ. אני בודדה מאוד.
גברים שאני פוגשת, אינם רוצים בי לאחר מס' קטן של פגישות או מנתקים קשר ללא הסבר. אני מרגישה רתיעה בתחושותיהם של אנשים כלפיי ותחושה זו מלווה אותי מימי הגן, בית הספר היסודי, ובכל מקום שאני מגיעה אליו.

מכתב זה נכתב בדמעות רבות. אנא עזור לי בעצה כלשהי. אשמח לקבל עצה או עזרה ממשית גם מהגולשים .



בתודה מראש

מירי

מירי שלום.

שאלתך הועברה למומחים שלנו וברגע שתתקבל תשובה נעבירה אלייך. אין אנו מתייעצים עם גולשים משום שלא מדובר בפורום, אלה בצוות מידענים אשר מטרתו לסייע אישית לגולשים שפונים אלנו, באיתור מידע ומתן תשובות בנושאים מגוונים. לצערנו אין אנו מוסמכים לתת לך יעוץ, אך בהחלט יכולים לשלוח לך מילות עידוד על האומץ שלך ולברך אותך על יכולתך וחריצותך בהשגת תואר אקדמי שהינו משימה לא קלה!!

בברכה,

צוות KOL

התשובה ניתנה על ידי מצוות מידעני KOL

[12346]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

האם קיים שיבוט אצלנו

האם קיים שיבוט אצלנו בישראל

ואיך בכלל יוצרים שיבוט? שני שלום,

באתר של שיבוט – שכפול גנטי (שיבוט) בבני אדם – הערכת מצב, ישנן 2 שיטות לשיבוט:
"קיימות שתי גישות עיקריות לשיבוט:
1. שיבוט על ידי העברת גרעין - ע"פ שיטה זו התוצרים זהים גנטית למקור היחיד.
2. שיבוט על ידי חלוקת עובר - לתוצרי השכפול בשיטה זו מיבנה גנטי זהה השונה מהמבנה הגנטי של שני המקורות.

שיבוט על ידי העברת גרעין (שעה"ג)
על פי שיטה זו מועבר גרעין מתא האב לביצית בשלה מאותו מין שעברה תהליך אנוקליאציה. הגרעין יכול להיות מתא בוגר או מתא עוברי, או מתרבית תאים והתא המקבל יכול להיות סומטי או תא נבט.

הביצוע:
מבצעים חיתוך של הביצית המתקבלת באמצעות מיקרומניפולציה, ושואבים את הגרעין המועבר באמצעות מיקרופיפטה לתא שהוכן על ידי אנוקליאציה. היתוך הבלאסטומר הנתרם והביצית המתקבלת מבוצע באמצעות זרם חשמלי. לאחר העברת הגרעין וההיתוך, משאירים את העוברים בתרבית (בבע"ח 6-5 ימים ובבני-אדם 48-24 שעות) להחלמה ולהתפתחות. בשלב זה, ניתן להשתמש בעוברים משוכפלים שהתפתחו באופן תקין לשיכפול עוברים נוספים. עוברים בשלב הבלאסטוציסט והמורולה מחצוצרות בעלי-חיים או מהפרייה חוץ-גופית, מועברים לפונדקאיות המשוכפלים להמשך התפתחות עד הלידה. מרבית העוברים המשוכפלים אובדים במהלך שלב ההחלמה, אולם אין ספק שעם צבירת ניסיון רב יותר התהליך יהיה יעיל יותר.

שיבוט על ידי חלוקת עובר (שעח"ע):
על פי שיטה זו מפרידים בלאסטומרים מהעובר ומאפשרים להם להתפתח לעוברים הזהים מבחינה גנטית לעובר-האם. את ההפרדה יש לבצע בשלב עוברי מוקדם שבו הבלאסטומרים שומרים עדיין את היכולת להתמיין לכל סוגי התאים. הפרדת הבלאסטומרים והעברתם לממברנת תא שעבר אנוקליאציה, מאפשרת חלוקת עובר לשניים או ארבעה עוברי בת זהים גנטית, בהתאם למספר הבלאסטומרים.

הביצוע:
חלוקת העובר מבוצעת בדרך כלל בשלב הארבעה עד שמונה תאים ובאמצעות מיקרופיפטה שואבים כל תא בנפרד ומחדירים אותו לממברנה של תא בוגר שעבר אנוקליאציה או לממברנה מלאכותית. שיטה זו מנוצלת כיום גם לאבחנה לפני השרשרת והיא פעולה קלה יחסית לאחר שצוברים ניסיון. הבלאסטומרים המופרדים יכולים ליצור עוברים נוספים, זהים גנטית. כך, בסיוע טכנולוגיה הקיימת ב - IVF ניתן להשיג עוברים לאבחנה לפני השרשה ולהחזיר את העוברים המוצלחים ביותר הן מורפולוגית והן לאחר בדיקה גנטית. שיטה זאת קלה יותר ופחות מורכבת משעה"ג וניתן באמצעותה לקבל מספר גדול של צאצאים זהים גנטית, אולם, הצאצאים אינם זהים להוריהם. בשל המקור הגנטי הכפול, הסיכון לשיעתוקים לא מאוזנים קטן יותר, אולם הסיכוי להתבטאות מאפיין גנטי מסוים קטן אף הוא.

בשיבוט באמצעות חלוקת עוברים מתקבל מספר קטן יותר של תוצרים, האפשרות לבחור מאפיינים גנטיים מסוימים קטנה יותר והתהליך ממושך יותר בהשוואה לשעח"ג. לעומת זאת, שיעור הלידות למספר השיכפולים גדול יותר."

באתר של שיבוט – מה בין שיבוט וחקיקה, תוכלי למצוא "חוק איסור התערבות גנטית (שיבוט אדם ושינוי גנטי תאי הרבייה) התשנ"ט 1999". סעיף חשוב בחוק הוא המטרה – במקרה זה נקבע כי מטרת החוק היא "לקבוע תקופה קצובה של חמש שנים, שבה לא יתבצעו סוגים של התערבות גנטית בבני אדם, לשם בחינת ההיבטים המוסריים, המשפטיים, החברתיים והמדעיים של סוגי התערבות אלה והשלכותיהם על כבוד האדם." כלומר, הכנסת לא חוקקה חוק שתוקפו לעד - או שיהיה תקף עד שיבוטל - אלא חוק בעל תוקף מוגבל לחמש שנים בלבד, תקופה שבה ייבחן הצורך בחוק זה. כן יידונו הסוגיות האתיות והמוסריות הנובעות משיבוט של אדם, והחברה תוכל לגבש עמדה נחרצת יותר אם רוצה היא בחוק האוסר שיבוט אדם או שמא היא מוכנה להתיר שיבוט אדם.

לפרטים נוספים ראי קישורים מצורפים.

שיהיה בהצלחה!

שיבוט – מאגרי מידע – שכפול גנטי (שיבוט) בבני אדם – הערכת מצב – אברהם בן שושן ויוסף שנקר

שיבוט – מאגרי מידע – מה בין שיבוט וחקיקה

שיבוט – מאגרי מידע

התשובה ניתנה על ידי רחל דרוסקין מצוות מידעני KOL

[11730]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

לפני כשנה התפרסמה ידיעה

לפני כשנה התפרסמה ידיעה בדבר קיומו של מפעל חונכות בירושלים המשתמש בסכיזופרנים כדי לעזור לסכיזופרנים.
אני זקוק באופן נואש לקשר עם מנהלי הפרויקט.
תודה.

לכבוד
משה סרטל


שלום,

אנו מודים לך על פנייתך בנושא:
מפעל חונכות בירושלים המשתמש בסכיזופרנים כדי לעזור לסכיזופרנים


במידה ויתקבל במערכת חומר נוסף בנושא נעבירו אליך.

להלן מספר קישורים העוסקים בנושא:
http://www.hebpsy.net/
http://benafshenu.jerusalem.muni.il/
http://www.enosh.org.il/
http://www.nefeshnet.co.il/
http://www.sahar.org.il/
http://www.zarut.com/links/
http://www.isot.org.il/



תודה על הסבלנות,

מאיר יקטר

צוות K-O-L

www.kol.co.il


התשובה ניתנה על ידי מאיר יקטר מצוות מידעני KOL

[9933]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

האם ישנן מדינות בהן

האם ישנן מדינות בהן אשפוז כפוי אסור על פי חוק? האם חלו שינויים בנושא במדינת ישראל בשנים האחרונות? האם אין סתירה לחוק יסוד כבוד האדם וחרותו?

יובל שלום רב.

תודה על פנייתך אלנו.

בקישור המצורף תמצא מאמר שנכתב ע"י. גלית כהן-קלו, סטודנטית בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, בשם: "סוגיות אתיות באשפוז כפוי". העבודה הוגשה במסגרת סמינר לאתיקה מקצועית ועוסק בשאלה שהעלתה באופן מעמיק. בסוף המאמר מציינת הכותבת רשימה ביבליוגרפית בנושא אישפוז בכפיה ששווה לבדוק.

בנוסף ניתן לקבל מידע בנושא, באתר של משרד הבריאות במחלקה לשירותי בריאות הנפש, ראה הקישור השני.

בברכה,

חדוה משולם-ביטרן.

מאמר בשם: "סוגיות אתיות באישפוז כפוי", מתוך האתר של אוניברסיטת חיפה, החוג לפסיכולוגיה.

אתר משרד הבריאות - "שירותי בריאות הנפש". (תבדוק הקישורים המופיעים בצידו השמאלי של הדפדפן)

התשובה ניתנה על ידי מצוות מידעני KOL

[9437]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1] [2] >>
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה